Özgün Dersler

Öğrencilerin okul yaşamı için tasarlanmış akademik çerçeveler ve bu çerçevelerin bir ifadesi olan müfredatlar; temel bilimler, yabancı dil, spor ve sanat dersleriyle oluşturulmuş teori ve pratiği bir arada sunan bir yapıya sahiptir. Öğrencinin gelişimini çok boyutlu kılmak için, müfredat çerçevesinin sınırlarını kişisel - sosyal gelişim programları ve yaşam boyunca gerekli olan becerilerle genişletmek gerekir. “İSTEK Okulları Özgün Dersler Programı” bu amaçla tasarlanmış ve uygulanmaktadır.

Program, anaokulu hazırlık sınıfı, ilkokul (1-2-3-4. sınıflarda), ortaokul (5-6-7. sınıflarda) ve Lise (hazırlık sınıflarında ve 9-10-11. sınıflarda) ders programına entegre edilmiş gastronomi, uzay bilimi, tarım ve entomoloji, ileri dönüşüm, deniz okuryazarlığı, siber güvenlik, sanat tarihi, eleştirel düşünme, inovasyon ve gelecek gibi dersleri içermektedir.